اعتماد به نفس در طراحی و برنامه نویسی
شاید عنوان کمی عجیب باشه و یا خنده دار ! اما یکی از مهم ترین نکات موفقیت در کار اعتماد به نفس است چه به صورت واقعی و چه به صورت مجازی. من برای شما مثال کوتاهی از اعتماد به نفس نداشتن مجازی و واقعی میزنم و معایب را خلاصه عرض میکنم.

در حال فعالیت برای به دست آوردن پول هستیم اما پول هایی که به دست می آوریم به اندازه کافی نیست و یک حقوق ثابت بسیار عالی میخواهیم . بله! راه حل استخدام در شرکت هایی مرتبط با موضوع کسب و کار ما است (البته اگر کارآفرینی و مسیر سخت آن را کنار بگذاریم ! ) . اما فردی هستیم که همیشه آینده را نگاه میکنیم :
-
خجالت از حرف زدن با همکار ها
-
خجالت از درخواست حقوق
-
نگرانی از بد بودن کار ما در طراحی و برنامه نویسی
همیشه به کارهای افراد بسیار حرفه ایی و پر سابقه نگاه می اندازیم و با خود می گوییم: (( آخه مگه میشه من همچین طراحی بشم من به درد این کار نمیخورم )) همین جمله شروع ضعف ما در اعتماد به نفس در دنیای واقعی میباشد و پله های موفقیت از ما دور خواهند شد. و اما در دنیای مجازی , در واقع اعتماد به نفس مجازی نیز شباهت بسیاری به واقعی دارد با این تفاوت که در اینترنت و مسنجر های مختلف صورت می گیرد برای مثال شما طرحی را با فتوشاپ میزنید و در گروهی منتشر میکنید و درخواست میکنید که برای پیشرفت شما در مورد اثر شما نظر بدهند و انتقاد کنند اما بعضی از افراد چونکه نمیخواهند شما پیشرفتی داشته باشید و یا سایر دلایل شخصی ، هرچند اگر کار شما ضعیف نیز هست انتقاد های بسیار زشتی میکنند که روحیه شما را تضعیف می کند ، در واقع باید شخص به صورت کاملا دوستانه اول شما را تحسین کند که به درد طراحی میخورید و کم کم مشکلات شما را بازگو کند تا شما با شوق و علاقه به طرف برطرف کردن مشکل خود بروید.

و اما توصیه ما :
در بالا مثالی را برای شما بازگو کردیم و با خواندن آن مسلما میتوانید کم کم دلایل ضعف خود را پیدا کنید و ببینید که ریشه و علت این ضعف در اعتماد به نفس در واقع شما نیستید بلکه عوامل و افراد بی خرد که اخلاق حرفه ای ندارند ، علت این مشکل هستند . باید اعتماد به نفس خود را افزایش دهید ! چطور ؟ همیشه سعی کنید در طراحی های خود از اعضای خانواده درخواست نظر نکنید چون آنها بنابر چیزهایی که در روزمره می بینند نظر خواهند داد و برای شما قطعا نظر خوب و حرفه ای نخواهد بود ! همیشه از یک نفر که اعتماد زیادی به او دارید و حس می کنید که در کار خود مسلط است ، کمک بگیرید . پس برای اینکه چه در طراحی و چه در برنامه نویسی در همان ابتدا با مشکل اعتماد به نفس رو به رو نشوید ، ابتدا طرح یا پروژه خود را با افراد صاحب نظر ، کار بلد و با اخلاق حرفه ای در میان بگذارید . همیشه از انتقاد ها ناراحت نشوید و هیچوقت در کار خود تسلیم نشوید ! چون استعداد ها به این شکل صورت میگیرند ، همیشه با جدیت ، نمونه کار های طراح ها و برنامه نویس های حرفه ایی را دنبال کنید و سعی کنید از اثر های آنها کپی برداری کنید یا ایده بردارید! ممکن است الان سوتفاهم پیش بیایید در واقع کپی برداری در این مرحله برای یادگیری خود شماست تا با نحوه ساخت انوع طرح ها آشنا شوید و نباید کپی برداری برای فروش کار یا کار های غیر قانونی صورت بگیرد تا بعد از حرفه ایی شدن شما نیز اثری جدید بدون کپی برداری از کسی خلق کرده باشید .
نتیجه گیری :
نهایتا باید بگوییم که هر فرد در حالت عادی اعتماد به نفس مناسبی دارد اما زمانی که ایده ، طرح و یا پروژه خود را با افراد در میان میگذارد ، اعتماد به نفس وی تضعیف می شود . حال اگر کار خود را با افراد غیر حرفه ای مطرح کرده اید که هیچ ….( اهمیتی ندارد ) اما اگر با افراد حرفه ای در میان گذاشته اید قطعا انتقاد هایی خواهند داشت که این انتقاد ها عامل رشد شماست . با جان و دل بپذیرید و ادامه دهید . در هر حالت اعتماد به نفس خود را در 90 درصد تا 100 درصد و حتی گاهاً 200 درصد نگه دارید ! اعتماد به نفس ، در آینده شما مهم ترین ملاک موفقیت شما خواهد بود .
منبع: لرن فایلز