انواع خطاهای فرمول نویسی و منطقی در اکسل
هنگام کار با نرم افزار Excel گاهی اوقات یا به اشتباه و یا به علت ورود مقدار غلط و همچنین حتی تایپ اشتباه در فرمول نویسی، باعث بروز خطاهای متعددی در هنگام کار با اکسل خواهد شد. در ادامه با انواع خطاهای فرمول نویسی و منطقی در اکسل آشنا خواهیم شد.
دانستن خطاهای متدوال اکسل به ما در درک مشکل و تصحیح فرمول هایی که نوشتیم کمک میکنه. لیست خطاهای فرمول نویسی اکسل و معنی اونها رو در زیر باهم مرور میکنیم:
انواع خطاهای فرمول نویسی در اکسل
خطای !NULL# :
این خطا بیانگر این هست که شما در فرمولتون جایی که باید از علایم ریاضی استفاده کنید از فاصله استفاده کردید. به عنوان مثال به جای فرمول =A1+A2+A3 اشتباها مقدار =A1+A2 A3 رو وارد کردید.
یکی از دلایل دیگه ای که باعث میشه این فرمول نمایش داده بشه اینه که شما جایی در فرمولتون برای مشخص کردن یک محدوده بین دو سلول علامت : رو جا انداختید.
خطای ?NAME# :
این خطا زمانی رخ میده که شما نام تابعی رو در فرمولتون اشتباه نوشته باشید، مقادیر متنی استفاده شده در فرمول رو داخل علامت ” نگذاشته باشید و یا پرانتزهای خالی مربوط به تابع رو جا گذاشته باشید.
خطای !NUM# :
این خطا یعنی یکی از اعدادی که در فرمول شما وجود داره مشکل داره.
به عنوان مثال عدد خیلی خیلی بزرگ یا خیلی خیلی کوچک هست.
خطای DIV/0 # :
این خطا نشون دهنده این هست که شما جایی از فرمولتون مقداری رو بر صفر تقسیم کرده باشید. ممکنه مقدار یکی از سلول هایی که در فرمولتون استفاده کردید صفر باشه یا فاقد مقدار باشه.
Excel سلول هایی رو که فاقد مقدار هستند در محاسبات صفر در نظر میگیره و اگر جایی عددی رو بر اونها تقسیم کرده باشید این خطا نشون داده میشه.
خطای !VALUE# :
این خطا به این معنی هست که شما نوع اشتباهی از داده رو به عنوان ورودی فرمول استفاده کردید. به عنوان مثال ممکنه در تابعی که پارامتری رو از نوع یک سلول میگیره یک محدوده رو وارد کرده باشید.
و یا در فرمولتون جایی که باید به عدد ارجاع داده باشین متن به جای عدد وجود داشته باشه. به عنوان مثال در فرمول A1/A2 شما مقدار موجود در سلول A2 یک متن باشه.
خطای !REF# :
این خطا به معنی این هست که شما در فرمولتون به سلولی اشاره کردید که وجود نداره. این خطا معمولا زمانی رخ میده که شما سلول هایی رو پاک کنید.
یا به عنوان مثال فرمولتون رو که به صورت نسبی نوشته شده و در اون به سلول A3 اشاره شده، از سلول A4 اون شیت به سلول A2 شیت دیگه کپی کنید.
خطای N/A# :
این خطا معمولا زمانی نشان داده میشه که مقدار مورد نظر شما پیدا نشه.
به عنوان مثال شما مقدار موردنظر شما در یک تابع LOOKUP در هیچ یک از سلول های محدوده ای که برای تابع تعریف کردید وجود نداشته باشه.
خطای ####### :
این علامت در واقع نشون دهنده خطای فرمول نویسی نیست. وقتی این علامت نشون داده میشه معنی اون این هست که اکسل تونسته با موفقیت فرمول رو محاسبه کنه اما نتونسته مقدار محاسبه شده رو در سلول نمایش بده.
برای حل این مشکل معمولا نیاز دارید که کمی عرض ستونتون رو افزایش بدید تا مقدار محاسبه شده در ستون قابل نمایش باشه و یا اینکه فرمت سلولتون رو به گزینه مناسبی تغییر بدید. مثلا اگه فرمت سلولتون از نوع متن هست شاید لازم باشه تا اون رو به عدد تغییر بدید.