سفارش تبلیغ
صبا ویژن

بازاریابی محتوایی چیست؟

ر لحظه بازاریابی سنتی کمتر مورد استفاده و توجه قرار می‌گیرد. اگر می‌خواهید بازاریاب موفقی شوید، باید روش‌های بازاریابی بهتر و تازه‌تری را بررسی کنید. ما توصیه می‌کنیم با بازاریابی محتوایی آشنا شوید.

البته همین ابتدا جا دارد بگوییم بازاریابی محتوایی با بازاریابی محتوا که به اشتباه در ایران جا افتاده، کاملا متفاوت است. بازاریابی محتوایی بر ارائه‌ی محتوای مفید برای جذب مخاطب دلالت دارد؛ در حالی که در بازاریابی محتوا، برای محتوایی که تولید می‌کنیم بازاریابی می‌کنیم تا از طریق محتوای ارائه شده درآمدزایی کنیم.

برای این که بهتر تفاوت را متوجه شوید در پلتفرم آموزشی فرانش بازاریابی محتوا انجام می‌شود، در حالی که در مجله مهارت فرانشبازاریابی محتوایی انجام می‌دهیم.

بازاریابی محتوایی یک رویکرد بازاریابی استراتژیک است که بر تولید و توزیع محتوای ارزشمند،‌ جذاب و مرتبط متمرکز است.

هدف از بازاریابی محتوایی جذب و حفظ مخاطبان مشخص است تا با ارائه‌ی محتوای مفید به آنان، شرکت یا سازمان‌ها به اهدف‌شان برسند.

به جای آنکه در ارائه محصولات و خدمات خود را خسته کنید، یک محتوای مرتبط و مفید تولید کنید تا مشکلات و نیازهای مشتریان را حل و برآورده سازید.

توجه کنید ممکن است یک شرکت هر روز و به صورت مداوم محتوایی تولید کند که ارزشمند و مرتبط نباشد.  بنابراین اگر می‌خواهید در این مسیر موفق باشید، به ارزش و ربط محتوا به تولیدات، خدمات و همچنین مخاطبان توجه کنید.

چگونه بازاریابی محتوایی به شرکت‌های پیشرو کمک می‌کند؟

بر اساس تحقیقات انجام شده، اکثر تجارت‌های پیشرو از بازاریابی محتوایی استفاده می‌کنند. در واقع، بسیاری از سازمان و شرکت‌های برجسته دنیا بازاریابی محتوایی را به کار می‌برند.

برای مثال شرکت P&G، Microsoft، Cisco Systems و John Deere که موفقیت چشمگیری در دنیا دارند، بازاریابی محتوایی نقش مهمی در موفقیت‌شان دارد.

همچنین بازاریابی محتوایی کمک بسزایی به پیشرفت تجارت‌های کوچک و کسب و کار تک نفره در تمام دنیا می‌کند. زیرا تاثیر بسزایی در معرفی و موفقیت‌شان دارد.

 

اینفوگرافی بازاریابی محتواییچرا باید از بازاریابی محتوایی در کسب‌وکارمان بهره‌مند شویم؟

9 مزیت بازاریابی محتوایی چیست؟

اگر می‌خواهید بازاریابی محتوایی را بهتر درک کنید و تاثیراتش را بر تولیدات‌تان بشناسید به موارد زیر توجه کنید.

در واقع بازاریابی محتوایی:

  1. برند را معرفی می‌کند و اعتبار می‌بخشد.
  2. وفاداری مشتریان به شرکت را افزایش می‌دهد.
  3. اعتماد مشتریان نسبت به تجارت شما بیشتر می‌شود.
  4. آگاهی (Awareness) مشتری را نسبت به تولید و خدمات افزایش می دهد.
  5. برند شما یک برند تاثیرگذار و برجسته می‌شود.
  6. ترافیک وب سایت شرکت افزایش می‌یابد.
  7. کانال‌های ارتباطی مشتری و سازمان یا شرکت بیشتر می‌شود.
  8. بر تصمیمات مشتری در روند خرید تاثیر می‌گذارد.
  9. تولیدات و خدمات را ارزشمندتر می‌کند.

6 نمونه بازاریابی محتوایی

1. اینفوگرافی:

اینفوگرافی، تصاویر گرافیکی هستند که شامل آمار و ارقام، نمودار، گراف و اطلاعات دیگر است. کلمه اینفوگرافیک از دو بخش اینفو (Information) یعنی اطلاعات و گرافیک (Graphic) به معنای تصویر تشکیل شده است.

به بیان دیگر اینفوگرافیک تصاویر را به همراه اطلاعاتی به مخاطبان ارائه می‌دهد. بنابراین شامل خلاصه اطلاعات یا داده‌های خدمات یا تولیدات شرکت، به همراه تصور است.

اگر یک اینفوگرافیک با کیفیت و پر محتوا باشد، می‌تواند سال‌ها در وب‌ سایت‌ها و رسانه‌های اجتماعی به نمایش گذاشته شود و باقی بماند.

از اینفوگرافیک در مقاله، وب سایت، پوستر و … استفاده می‌کنند. اکثر شرکت‌ها اینفوگرافیک را در صفحه اینستاگرام یا صفحات مجازی خود قرار می‌دهند تا خدمات خود را به طور خلاصه به مخاطبان ارائه دهند.

اینفوگرافیک به جذب مخاطب و در نتیجه به پیشرفت شرکت یا وب سایت کمک بسزایی می‌کند. بنابراین شما می‌توانید با هزینه کم، محتوای موفقی برای سازمان یا شرکت خود تولید کنید.

2. وب‌سایت

وب‌سایت یک منبع اطلاعات است که شما می‌توانید از طریق اینترنت به آن دسترسی پیدا کنید. بنابراین وب‌سایت باید مرجع اصلی شما باشد.

برای مثال اگر یک خبرنامه ایمیلی ارسال می‌کنید، باید به وب‌سایت سازمان یا شرکت‌تان لینک دهید. اگر پستی در هر شبکه اجتماعی قرار می‌دهید، باید تعداد بازدید کننده وب‌سایتتان را افزایش دهد.

اگر بروشور یا صفحه تبلیغاتی به منظور برگزاری کنفرانس یا نمایشگاه‌ها چاپ می‌کنید، باید علاوه بر اطلاعات مورد نیاز، آدرس صفحه وب شرکت‌تان را درج کنید.

با این حال یک وب‌سایت معمولی با صفحه وب که شامل محتوا است چه تفاوتی دارند؟ در واقع صفحه وب شرکت باید به منظور اهداف معینی ساخته و ارائه شود. در راستای این اهداف محتوا تولید می‌شود.

به بیان دیگر، هنگامی که مخاطب وارد صفحه وب شرکت می‌شود، باید موضوعات تازه‌ای بیاموزد که مرتبط به خدمات و تولیدات شرکت باشد. این محتوای داخل صفحه وب کمک می‌تواند تا یک مخاطب معمولی به یک لید یا مشتری بالقوه (Lead) تبدیل شود.

ممکن است یک شرکت در رسانه‌های مختلف همچون اینستاگرام و یوتیوب تصاویر یا ویدیوهایی پست کند. اما این پست‌ها باید مخاطب را به سوی صفحه وب هدایت کنند. چرا که خدمات و تولیدات اصلی شرکت در صفحه وب قرار دارند.

 

3. پادکست

پادکست یک فایل صوتی است که فردی با صدا، عواطف و تُن صدای خودش مطلبی را با هر موضوع دلخواهی بیان می‌کند.

این روزها پادکست در ایران طرفداران بسیاری دارد. پادکست شامل موضوعاتی همچون ادبیات، موزیک،‌ سیاست، گزارش یا حتی خلاصه یک کتاب و… است.

اما چرا یک پادکست می‌تواند در بازاریابی محتوایی تاثیر بگذارد؟ پادکست همچون یک انقلاب دیجیتالی در رسانه‌های رادیویی است. بنابراین شامل محتوا همراه با یک هدف خاص است.

بنابراین چرا با وجود طرفداران روز افزون پادکست، بازاریاب‌ها از پادکست به منظور ارائه خدمات و تولیدات خود استفاده نکنند؟

در واقع پادکست روشی است که می‌تواند درباره یک برند، خدمات، تولیدات و … یک شرکت یا سازمان اطلاع رسانی کند و باعث ارتباط میان شما و مخاطبان‌تان گردد.

4. ویدیو

اهمیت ویدیو از همان تبلیغات ابتدایی در تلویزیون تا تبلیغات امروزی در یوتیوب،‌ فیس بوک و اینستاگرام بر کسی پوشیده نیست.

براساس تحقیقاتی که در سال 2017 انجام شد، 97? تجارت‌های دنیا از ویدیو به عنوان تبلیغات و معرفی تولیدات و خدمات خود استفاده می‌کنند.

در واقع گاهی مخاطبان نحوه استفاده از محصولی را نمی‌دانند،‌ کاربرد تولید را درک نمی‌کنند و خدمات شرکتی را نمی‌شناسند. بنابراین ویدیوهای هدفمند بازاریابی محتوایی، مسیر ارتباطی میان کاربران و شرکت را ساده کرده است.

نکته حائز اهمیت در ساخت ویدیو این است که ویدیو شما نباید خسته کننده و حتی طولانی باشد. همچنین امروزه تکنولوژی و ارتباطات به اندازه‌ای پیشرفت کرده که مخاطب متوجه یک ویدیو کپی و تقلیدی می‌شود.

بنابراین پیش از تولید هر ویدیو از خود بپرسید:

  • آیا محتوای ویدیو مرتبط با تولیدات و خدمات شرکت است؟
  • آیا ویدیو به اندازه کافی برای مخاطب جذاب است؟
  • آیا زمان ویدیو مناسب است؟
  • آیا ویدیو توضیحات مورد نیاز را در اختیار مخاطب قرار می‌دهد؟
  • آیا ویدیو مخاطب را به وب سایت و سپس به خرید هدایت می‌کند؟

5. کتاب

اکثر بازاریاب‌ها تصور می‌کنند به سادگی می‌توانند یک کتاب بنویسند و در بازار توزیع کنند. در حالی که بازاریاب‌های زیرک و موفق یک کتاب را تنها به منظور فروش نمی‌نویسند. آنان کتاب را به عنوان ابزاری به منظور بازاریابی موفق‌تر می‌فروشند.

برای مثال سخنران و روانشناسان معروف دنیا همچون آنتونی رابینز را تصور کنید. در واقع کتاب‌های او مردم را به شرکت در همایش‌هایش سوق می‌دهند. بنابراین بازاریابی محتوایی در کتاب‌هایش نقش دارد.

البته چاپ و نشر یک کتاب روش ساده‌ای نیست. با این حال اگر می‌خواهید در بازاریابی موفق شوید، سعی کنید کتاب خودتان را چاپ کنید.

با این روش اگر شرکت یا سازمان شما را معرفی کردند، شما را به عنوان نویسنده فلان کتاب معرفی می‌کنند. بنابراین قدرت کتاب را به عنوان یک بازاریابی محتوایی دست کم نگیرید.

علاوه بر نسخه چاپی، می‌توانید از کتاب الکترونیک (Ebook) نیز استفاده کنید. چرا که روز به روز دسترسی مردم به اینترنت افزایش می‌یابد و آنان به راحتی می‌توانند کتاب را دانلود و مطالعه کنند.

 

6. اپلیکیشن

تقریب تا به امروزا اپ استور (App Store) بیش از دو میلیون اپلیکشن دارد. تصور می‌کنید افزایش روز افزون تعداد اپلیکیشن‌های موبایل چیست؟ بله، تقاضا و نیاز مردم!

صاحبان اپلیکیشن‌های گوناگون هر روز تلاش می‌کنند به روز باشند و در رقابت با یکدیگر هستند. چرا که هر یک می‌خواهند کاربرد و طرفداران بیشتری میان مخاطبان داشته باشند.

اپلیکیشن به شما کمک می‌کند تا پرسونا مخاطب را بشناسید. هنگامی که کاربر وارد اپلیکیشن می‌شود، اطلاعاتی همچون سن و جنسیت را وارد می‌کند و بر اساس نیاز خود اپلیکیشن شما را هدایت می‌کند.

البته به یاد داشته باشید، هنگامی اپلیکیشن شما پر مخاطب و پر کاربرد می‌شود که بر اساس نیاز مخاطب ساخته شده باشد و محتوای مرتبط با خدمات و محصولات شما تولید شود.

 

این مثال‌ها تنها تعداد اندکی از نمونه‌های بازاریابی محتوایی بودند. شما به منظور پیشرفت در محتوا می‌توانید از مقاله، سخنرانی و وبلاگنیز استفاده کنید.

 

اهمیت بازاریابی محتوایی در چیست؟

مهم‌تر از درک معنای بازاریابی محتوایی، اهمیت بازاریابی محتوایی در تجارت شما است. پیش از هر چیز بهتر است روند یک خرید یا سفر مشتری را بشناسید.

روند سفر خرید مشتری چیست؟

1. آگاهی (Awareness)

وظیفه شما در مرحله آگاهی، تولید یک محتوای مرتبط و جذاب برای مشتری است. بنابراین به منظور ایجاد آگاهی در مخاطب باید خود را به آنان معرفی کنید.

شما چه کسی یا چه کسانی هستید؟ هدف شرکت شما چیست؟ تولیدات شما چیست؟ هدف از خدمات و محصولات شرکت شما چیست؟

در واقع یک کاربر پیش از استفاده از خدمات و تولیدات‌تان باید با شرکت یا سازمان شما آشنا شود و بداند محصولات شما برای فروش چیست.

«سلام من آقای الف هستم. می‌خواهم محصول ب را بفروشم!» به نظر شما آیا این معرفی کافی است؟ مخاطبان تنها هزینه‌ای صرف خرید تولیدات شما نمی‌کنند. آنان به شما و تولیدات‌تان اعتماد دارند.

مخاطب باید نیازش را بشناسد. شما مخاطبان خود را آگاه می‌کنید که چرا به خدمات و تولیدات‌تان نیاز دارند.

بنابراین باید اطلاعات کافی از خدمات شرکت، تولیدات یا محصولات خود تهیه کنید تا علاوه بر پاسخ به سوالات کاربران، آگاهی آنان را افزایش دهید.

2. تحقیق (Research)

هنگامی که مشتریان از تولیدات و خدمات شما آگاه شدند، یک پاسخ برای سوالات و نیازهای خود دریافت می‌کنند.

آنان درباره شرکت،‌ کیفیت، تولیدات و خدمات شما تحقیق می‌کنند. به منظور درک بیشتر به مثال زیر توجه کنید:

فرض کنید شما می‌خواهید یک اتومبیل خریداری کنید. بنابراین خرید یک اتومبیل، نیاز شما است. چه سوالاتی در ذهن دارید؟

تفاوت اتومبیل الف با اتومبیل ب چیست؟ آیا اتومبیل مورد نظر، نیازهای شما را رفع می‌کند؟ این اتومبیل چه مزیت‌هایی دارد؟

 

3. سنجش (Consideration)

در این مرحله مشتری یک محصول را با محصول شرکت یا برندهای دیگر مقایسه می‌کند. بنابراین قیمت، کیفیت و خدمات را شما را با دیگر شرکت‌ها می‌سنجد.

4. خرید (Purchase)

در پایان، هنگامی که مشتری تصمیم خود را گرفت و محصول نهایی را انتحاب کرد، محصول مورد نیاز خود را از شرکت شما می‌خرد.

 

با توجه به شناخت روند خرید، هر تجارتی که قصد موفقیت و پیشرفت دارد باید اهمیت بازاریابی محتوایی  را بشناسد.

اغلب مشتری محصول مورئ نیاز خود را از برندی که می‌شناسد می‌خرد. بنابراین کمتر پیش می‌آید به یک برند ناشناس اعتماد کند و از آن محصولاتی خریداری کند.

اعتماد نخستین عامل تصمیم گیری مشتریان است. بنابراین بازاریابی محتوایی همچون یک مُهر تایید اعتمادی بر تولیدات و محصولات شما است.

طراحی استراتژی بازاریابی محتوایی موثر

هنگامی که یک استراتژی مشخص، محتوایی برای بازاریابی محتوایی تولید نکنید، پیشرفت نمی‌کنید. در واقع نداشتن برنامه و استراتژی مساوی است با نداشتن محتوا.

تهیه یک چک لیست برای موفقیت در بازاریابی محتوایی

هنگامی که یک چک لیست به منظور بازاریابی محتوایی تهیه می‌کنید، اولین قدم، تهیه و بررسی علایق مشتریان است.

بنابراین اگر علایق و نیازهای مشتریان را بشناسید، به سادگی می‌توانید محتوای ارزشمند و مرتبطی به مشتریان ارائه دهید.

چرا که شما اگر خود را جای مشتری قرار دهید، به محتوایی که علاقه و انگیزه در شما ایجاد نکند، توجه نمی‌کنید. در نتیجه برند و تولیدات، ناشناس باقی می‌مانند.

ارائه یک محتوای با کیفیت

اگر به زندگی روزمره خود توجه کنید، کیفیت فاکتور اصلی افزایش ارزشمندی است. بنابراین اگر می‌خواهید بازاریابی محتوایی خود را ارزشمند کنید،‌ افزایش کیفیت تاثیر بسزایی دارد.

بنابراین نوع محتوای شما (متن، ویدیو، اینفوگرافی و …) تفاوتی ندارد. هنگامی استراتژی بازاریابی محتوایی شما قدرتمند می‌شود که محتوا، کیفیت بالایی داشته باشد.

ارائه یک محتوای خاص

اگر می‌خواهید میان رقبای خود برتر و برجسته باشید، باید یک محتوای خاص و چشمگیر ارائه کنید. بنابراین تولید شما نباید تقلید از برندهای دیگر باشد و باید امضای خود را داشته باشید.

ارائه یک محتوای خاص نه تنها به معرفی و شناخت برند شما کمک می‌کند، بلکه در موتور جستجو گوگل رتبه بالاتری پیدا می‌کنید.

 

بهینه سازی موتور جستجو (Search Engine Optimsation) یا SEO

بهینه سازی موتور جستو که به اختصار سئو (SEO) نام دارد، یک روش مناسب بهتر دیده شدن وب سایت یا صفحه وب در موتور جستجو است.

معمولا وب سایت‌هایی که در بالاترین قسمت موتور جستجو قرار دارند، شامل بیشترین و بالاترین ترافیک یا بازدیدکننده هستند.

بنابراین شما باید محتوایی تولید کنید که یک مشتری بالقوه و موتور جستجو آن را بشناسد. به منظور سئوی بهتر باید از کلمات کلیدی و پر کاربرد در موتور جستجو استفاده کنید.

این‌ها کلماتی هستند که مشتری بر اساس نیازهای خود در موتور جستجو تایپ می‌کند. بنابراین شما به عنوان یک بازاریاب، به منظور دستیابی آسان مشتری به وب سایت، باید این کلمات را بشناسید و در وب سایت استفاده کنید.

راز موفقیت در بازاریابی محتوایی …

اگر می‌خواهید در بازاریابی محتوایی موفق شوید، تنها یک راه دارد: محتوای ارزشمند تولید کنید! البته این موضوع دیگر یک راز نیست. چرا که در این مقاله از ارزش محتوا صحبت کردیم.

در واقع زمانی یک تبلیغ نادیده گرفته می‌شودکه بی‌ارزش باشد. اگر می‌خواهید میزان ارزشمندی یک تبلیغ را بدانید، از فردی بخواهید به چندین آگهی تبلیغاتی توجه کند.

شما متوجه می‌شوید که افراد به تبلیغات بی‌ارزش و بی محتوا که صرفا به منظور فروش بیشتر هستند،‌ توجهی ندارند. بنابراین ارزش یک محتوا زمانی معنا پیدا می‌کند که شما بتوانید با مخاطب ارتباط برقرار کنید.

در واقع هدف اصلی بازاریابی محتوایی ایجاد یک ارتباط محکم، پایدار و قوی میان شما و مشتریان است.

 

برای یادگیری ترفندهای بازاریابی محتوایی در سال 2019 می‌توانید دوره تدریس شده توسط آقای عرفان رحیمی را مشاهده کنید.

 

منبع: فرانش