7 تکنیک آسان برای یادگیری فتوشاپ 2019
فتوشاپ، دروازهای به سوی بسیاری از مشاغل است. طراحی گرافیک و عکاسی، بیش از هر حرفهی دیگری به فتوشاپ وابسته هستند. توسعهدهندگان فرانت-اند (Front-end Developer) و تولیدکنندگان محتوا هم برای انجام کارهایشان به فتوشاپ نیاز دارند. اما چطور باید فتوشاپ را یاد گرفت و در آن پیشرفت کرد؟ چند تکنیک ساده وجود دارد که یادگیری فتوشاپ را برای شما آسان میکند. این مراحل را به صورت گام به گام طی کنید تا در مسیر یادگیری دچار مشکل نشوید.
1- مفاهیم اولیهی طراحی گرافیک را یاد بگیرید
یاد گرفتن مفاهیم طراحی گرافیک کار آسانی است. شما به راحتی میتوانید با یک جستجوی ساده در گوگل مطالبی مانند همترازی (alignment)، کنتراست، فضای منفی (negative space) و… را یاد بگیرید.
منابع پولی و رایگان فراوانی در اینترنت وجود دارد که نکات دقیق و ظریف طراحی را به شما یاد میدهند. با استفاده از این دورههای آموزشی میتوانید مفاهیم اولیه طراحی گرافیک را یاد بگیرید.
اگر برای یادگیری اصول گرافیک عجله دارید، میتوانید دوره روانشناسی رنگها در طراحی را مطالعه کنید.
2- با فضای کاری فتوشاپ آشنا شوید
دومین گام برای شروع یادگیری فتوشاپ، آشنایی با فضای کاری این برنامه است. آموزشهای زیادی در یوتیوب و سایتهای آموزش آنلاینی مانند فرانش وجود دارد که به شما کمک میکند تا کار با ابزارهای فتوشاپ را یاد بگیرید.
در مقاله آموزش فتوشاپ در 25 دقیقه درباره ابزارهای مختلف این نرمافزار توضیحاتی دادهایم.
اگر موس را روی هر کدام از آیکونهای نوار ابزار فتوشاپ ببرید، توضیحات این ابزارها نمایش داده میشود.
3- هر روز یکی از ابزارهای فتوشاپ را یاد بگیرید
نوار ابزار فتوشاپ در سمت چپ این نرمافزار قرار دارد. این ابزارها خیلی زیاد هستند و وقتی روی فلش کوچک کنارِ بعضی از این ابزارها کلیک میکنید، ابزارهای پنهان بیشتری ظاهر میشوند. در این بخش حدود 65 ابزار مختلف برای select کردن، برش دادن، روتوش، رنگآمیزی، نقاشی کشیدن و تایپ کردن وجود دارد. به دلیل متنوع بودن این ابزارها، بهتر است هر روز با یکی از این ابزارها کار کنید.
هر روز یک ابزار انتخاب کنید و با کمک آموزشها و مطالب موجود در اینترنت چگونگی کارکرد این ابزار را در یک پروژه واقعی ببینید.
مثلا با جستجوی عبارت “آموزش ابزار Lasso در فتوشاپ” میتوانید ویدیوهای فراوانی در یوتیوب و سایر وبسایتهای آموزشی پیدا کنید.
با یادگیری روزانهی هر کدام از این ابزارها، میتوانید کلیدهای میانبر آنها را به خاطر بسپارید و با سرعت بیشتری کار کنید.
4- روی یک مهارت تخصصی در فتوشاپ تمرکز کنید
امروزه عکاسان باید بتوانند عکسهای خود را با فتوشاپ پردازش کنند. به گفتهی وبلاگ Adobe:
“در طول 21 سال اخیر، فتوشاپ برای افراد مختلف کاربردهای متفاوتی داشته است. عملی کردن ایدههای داستانی، خلق طرحهای پروتوتایپ، دانش تصویرسازی و… نمونههایی از کاربردهای فتوشاپ هستند ”
آیا میدانید فیلمها را میتوانید در فتوشاپ ویرایش کنید؟ یا پوسترهای تایپوگرافی شگفتانگیزی ایجاد کنید؟ شما حتی میتوانید از طریق فتوشاپ، خبرنامه، ایمیل HTML یا تیشرت طراحی کنید. ممکن است رئیستان از شما بخواهد تا طرحهای سه بعدی ایجاد کنید. مهارتهای فراوانی در فتوشاپ وجود دارد که میتوانید با توجه به علاقهتان، یکی از آنها را انتخاب کرده و در آن مهارت متخصص شوید.
نکته: فتوشاپ در سه فضای کاری اصلی (عکاسی، گرافیک و وب) طراحی شده است. اما شما میتوانید فضای کاری مخصوص به خودتان را ایجاد کرده و تمرکزتان را روی همان هدف متمرکز کنید.
5- متخصصین فتوشاپ را دنبال کنید
سادهترین راه یادگیری فتوشاپ، استفاده از متخصصین این نرمافزار است. در دنیای واقعی پیدا کردن یک مربی خوب دشوار است. اما در دنیای مجازی متخصصان فراوانی وجود دارند که میتوانید از دانش آنها استفاده کنید. وقتی شاخه تخصصی خود را انتخاب کردید، میتوانید با کمک اینترنت متخصصهای همان شاخه را پیدا کرده و مطالب آنها را دنبال کنید.
مثلا اگر میخواهید نقاشی دیجیتال یاد بگیرید، یک نقاش دیجیتال پیدا کنید که آموزشهایی در این زمینه ارائه میدهد.
6- خودتان را با انجام پروژههای کوچک به چالش بکشید
میتوانید در سایتهای برونسپاری عضو شوید و با قبول پروژههای کوچک، یادگیری و مهارتتان را به چالش بکشید. سایتهای برونسپاری به شما کمک میکنند تا در زمان فراغتتان، درآمد کسب کنید. اگر احساس میکنید هنوز مهارت کافی برای قبول یک پروژه واقعی را ندارید، از کارهای سادهتر شروع کنید.
مثلا ممکن است دوستتان از شما بخواهد تا پسزمینه یک عکس را حذف کنید. یا یک تصویر آسیب دیده را روتوش کنید. درست است که برای انجام این کار پولی دریافت نمیکنید، اما برای شما درجهای از مسئولیت را به همراه میآورد. ممکن است این نمونه کارها توجه کسی را جلب نکند؛ اما به هر حال باید از یک نقطه شروع کنید تا مهارتهایتان بیشتر شود.
نکته: استفاده از سایتهای برونسپاری و پلتفرمهای بازار کار فریلنس به تنهایی به یادگیری شما کمک نمیکند، اما باعث میشود دانشتان را تقویت کنید.
7- برای خودتان یک چالش 30 روزه ایجاد کنید
یک تمرین 30 روزه باعث میشود تا خودتان را به یادگیری فتوشاپ عادت دهید. اما چه کارهایی را باید در طول این 30 روز انجام دهید؟
سعی کنید در این 30 روز مطالب مختلف مربوط به فتوشاپ را مطالعه کنید. این مطالب میتوانند ویدیوهای آموزشی مختلف، کتابهای الکترونیک در زمینهی فتوشاپ یا PDFهای مختلف باشند. سایتهای آموزش آنلاین فراوانی مانند udemy، coursera، فرانش و… وجود دارند که با استفاده از آنها میتوانید مهارت خود را افزایش دهید.
یک میانبر برای یادگیری فتوشاپ
یادگیری میانبرهای صفحه کلید باعث افزایش بهرهوری شما میشود. این تنها میانبری است که فتوشاپ به شما پیشنهاد میکند. راههای مختلفی برای یادگیری فتوشاپ وجود دارد، اما هیچکدام آنها آسان نیستند. با این حال، اگر هدف داشته باشید میتوانید از یادگیری لذت ببرید.
منبع: فرانش