سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آموزش فتوشاپ 2019 در 25 دقیقه

فتوشاپ یک برنامه بسیار قدرتمند و مفید است. اگر قصد یاد گرفتن فتوشاپ را دارید اما نمی‌دانید از کجا باید شروع کنید، این مطلب به شما کمک خواهد کرد. منابع فراوانی در اینترنت وجود دارد که آموزش فتوشاپ را برای شما آسان می‌کنند. پی دی اف‌ها، مقالات وآموزش‌های ویدیویی آنلاین از جمله منابعی هستند که می‌توانید با صرف کمترین وقت و هزینه به آنها دسترسی داشته باشید.

 

برای شروع آموزش فتوشاپ ابتدا باید این برنامه را روی کامپیوتر خود نصب کنید. نحوه نصب این نرم‌افزار دشوار نیست. معمولا سایت‌هایی که برنامه فتوشاپ را برای دانلود می‌گذارند، راهنمای نصب آن را نیز در اختیار شما قرار می‌دهند.

اگر به برنامه‌های اوپن سورس (open-source) علاقه‌مند هستید، ما نرم‌افزار ویرایشگر تصویر GIMP را به شما معرفی می‌کنیم.

ساختار ظاهری این برنامه بسیار شبیه به فتوشاپ است و با مطالعه آموزش‌های مربوط به فتوشاپ می‌توانید به GIMP نیز مسلط شوید.

ما به این خاطر آموزش فتوشاپ انتخاب را کرده‌ایم زیرا کاربران بیشتری دارد و اغلب افراد و سازمان‌ها برای ویرایش تصاویر از این نرم‌افزار استفاده می‌کنند.

برای یادگیری فتوشاپ به زبان ساده آماده‌اید؟ بیاید شروع کنیم!

 

فهرست محتوای این مقاله

 

نوار ابزار (Toolbar)

در این بخش می‌خواهیم ابزارهای موجود در بخش نوار ابزار فتوشاپ را بررسی می‌کنیم. پس از آشنایی اولیه با این ابزارها، می‌توانید کارکرد آنها را روی یک عکس دلخواه امتحان کنید.

1- ابزار حرکت یا Move (با کلید میانبر V)

 

ابزار حرکت به شما اجازه می‌دهد تا بتوانید یک لایه را روی فضای کاری فتوشاپ (Photoshop canvas) حرکت دهید. برای استفاده از این ابزار، می‌توانید در هر نقطه از فضای خالی کلیک کرده و موس را بکشید. هنگام کشیدن، لایه عکس با موس شما حرکت می‌کند.

2- ابزار Marquee (با کلید میانبر M)

 

ابزار Marquee به شما اجازه می‌دهد تا بخشی از تصویر را با یک شکل مشخص، انتخاب کنید. در صورتی که این ابزار را انتخاب کرده و موس را روی عکس بکشید، به طور پیش فرض یک مستطیل روی تصویر نمایان می‌شود (برای کشیدن مربع می‌توانید کلید Shift را فشار دهید). اگر روی Marquee راست کلیک کنید، ابزارهای دیگری به شکل بیضی (یا دایره، در صورتی که کلید Shift را فشار دهید) ظاهر می‌شود.

3- ابزار Lasso (با کلید میانبر L)

 

این ابزار به شما اجازه می‌دهد تا بسیار آسان و دقیق، رسم‌الخط یک تصویر پیچیده را انتخاب کنید. اگر می‌خواهید یک قسمت از عکس را با lasso جدا کنید؛ باید روی یک قسمت از عکس کلیک کرده تا نقطه شروع مشخص شود. سپس محدوده انتخابی را تعیین کنید (تصور کنید این کار را با مداد انجام می‌دهید) و در انتها به نقطه شروع برگردید. با این روش محدوده‌ مورد نظر شما انتخاب می‌شود.

با راست کلیک روی این ابزار می‌توانید به polygonal lasso و magnetic lasso نیز دسترسی داشته باشید.

polygonal lasso به شما اجازه می‌دهد تا با کلیک روی نقطه 1 و سپس کلیک روی نقطه 2، یک پاره خط ایجاد کنید. این کار را تا نقطه پایانی انجام دهید و برای بستن محدوده انتخاب، روی نقطه پایانی دبل کلیک کنید. این ابزار با ایجاد یک چند ضلعی، محدوده مورد نظر را مشخص می‌کند.

اگر تصویر شما لبه‌های مشخصی دارد، بهترین ابزار، magnetic lasso است. این ابزار مانند lasso معمولی کار می‌کند اما در تلاش است تا لبه‌ی تصاویر را به شکل دقیق‌تری تشخیص دهد.

4- ابزار عصای جادویی یا Magic Wand (با کلید میانبر W)

 

با انتخاب این ابزار و کلیک روی قسمت‌های مختلف عکس، هر پیکسلی که از نظر رنگ و نور یکسان باشد، انتخاب می‌شود. با این ابزار به راحتی می‌توانید تصویر مورد نظرتان را از پس‌زمینه جدا کنید.

5- ابزار برش یا Crop (با کلید میانبر C)

 

با استفاده از ابزار برش می‌توانید تصاویر را با نسبت‌های پیش‌فرض یا دلخواه ببُرید. مثلا می‌توانید عکس‌های خود را در ابعاد 1 به 1 یا 16 به 9 و… برش بزنید.

6- ابزار قطره چکان یا Eyedropper (با کلید میانبر I)

 

این ابزار به شما اجازه می‌دهد تا روی هر بخش از عکس کلیک کرده و رنگ آن نقطه را مشخص کنید. قطره‌ چکان، رنگ پیش‌‌زمینه را به هر رنگی که از روی عکس انتخاب کرده‌اید تغییر خواهد داد.

7- ابزار Healing Brush (با کلید میانبر J)

 

با استفاده از این ابزار می‌توانید بخشی از عکس را به عنوان نمونه انتخاب کرده و در بخش‌های دیگر عکس استفاده کنید. پس از اتمام کار، فتوشاپ قسمت‌های اطراف را بررسی کرده و رنگ آن بخش را با رنگ بقیه عکس ترکیب می‌کند. برای مثال، اگر در حال روتوش تصویر چهره‌ای هستید که روی آن جای زخم وجود دارد، می‌توانید از با استفاده از Healing Brush از قسمت سالم صورت، نمونه برداشته و جای زخم را با آن بپوشانید.

8- ابزار قلمو یا Brush (با کلید میانبر B)

 

از ابزار قلمو و مداد برای ترسیم خط در فتوشاپ استفاده می‌کنیم. ابزار Brush دقیقا فضای رنگ‌آمیزی با قلمو را شبیه‌سازی می‌کند. این ابزار برای ایجاد ماسک (Mask) نیز استفاده می‌شود. مداد هم ابزاری است که می‌تواند مانند مدادهای معمولی عمل کند. قلمو سایزهای متفاوتی دارد که از طریق نوار تنظیمات این ابزار می‌توانید اندازه‌های مختلف آن را ببینید.

9- ابزار Clone Stamp (با کلید میانبر S)

با استفاده از این ابزار می‌توانید بخشی از عکس را انتخاب (کپی)‌ کرده و در قسمت دیگر عکس پیست کنید. برای این کار پس از انتخاب ابزار Clone Stamp، موس را روی بخشی که قصد انتخاب آن را داریم نگه داشته، کلید alt را فشار می‌دهیم و چپ کلیک می‌کنیم. سپس این بخشِ کپی شده را در جای مورد نیاز پیست می‌کنیم. از این ابزار بیشتر برای روتوش تصویر استفاده می‌شود.

10- ابزار History Brush (با کلید میانبر Y)

 

این ابزار به شما امکان می‌دهد تا وضعیت قبلی تصویر را بررسی کنید. فتوشاپ تا 50 تغییر روی تصویر را ذخیره می‌کند. ابزار History Brush به شما اجازه می‌دهد تا فعالیت‌هایی که قبلا انجام دادید را روی عکس جدید اعمال کنید. اگر تمام عکس را روشن کردید اما می‌خواهید یک بخش از عکس به تیرگی قبل برگردد، می‌توانید این ابزار را روی آن ناحیه بکشید تا تیره شود.

 

11- ابزار پاک‌کن یا Eraser (با کلید میانبر E)

 

این ابزار بسیار شبیه قلمو است؛ با این تفاوت که به جای خط کشیدن، پاک می‌کند. پاک‌کن، سایزهای مختلفی دارد که می‌توانید از نوار تنظیمات آن، اندازه دلخواهتان را انتخاب کنید.

12- ابزار سطل رنگ یا Gradient  (با کلید میانبر G)

 

Gradient  این امکان را به شما می‌دهد تا کل فضای پیش‌زمینه را به رنگ دلخواه خود درآورید. فرض کنید پس‌زمینه شما رنگ سفید است و می‌خواهید پیش‌زمینه را با رنگ سیاه پر کنید. مشکی را به عنوان رنگ پیش‌زمینه انتخاب کرده و روی سطل رنگ کلیک کنید. حالا موس را به صفحه سفید برده و مجددا کلیک کنید. کل صفحه سیاه می‌شود.

13- ابزار‌‌ Sharpen ،Blur و Smudge (کلید میانبر ندارد)

 

هر سه‌ی این ابزارها مانند براش عمل می‌کنند؛ اما هر کدام تاثیر متفاوتی روی تصویر شما می‌گذارند. ابزار Blur، قسمتی از عکس که روی آن کار می‌کنید را تار می‌کند. ابزار Sharpen برای تیز کردن لبه‌های عکس که جزییات زیادی دارد استفاده می‌شود. Smudge نیز برای مخلوط کردن رنگ‌های یک بخش عکس به کار می‌رود. ابزار Smudge در فتوشاپ اهمیت زیادی دارد. زیرا می‌توانید از این ابزار برای ترکیب رنگ‌ها و ایجاد حالت دودآلود در قسمتی از عکس استفاده کنید.

14- ابزار  Dodge ،Burn و Sponge (با کلید میانبر O)

 

این ابزارها مشابه ابزار براش هستند و شدت نور و رنگ را کنترل می‌کنند. ابزار burn می‌تواند بخش‌هایی از عکس شما را تاریک‌تر کند. dodge‌ آنها را روشن‌تر می‌کند. ابزار sponge نیز برای اشباع (saturate) و غیر اشباع (desaturate) کردن رنگ تصویر کاربرد دارد. این سه ابزار، برای ادیت دقیق تصاویر بسیار مفید هستند.

15- ابزار قلم یا Pen (با کلید میانبر P)

 

از این ابزار برای کشیدن وکتورهای گرافیکی استفاده می‌شود. با pen می‌توانید مسیرهایی را روی تصاویر مختلف رسم کنید.

16- ابزار تایپ یا Type (با کلید میانبر T)

 

ابزار تایپ به شما اجازه می‌دهد تا روی یک عکس، متنی را به صورت افقی تایپ کنید. اگر روی این ابزار راست کلیک کنید، می‌توانید متن را به صورت عمودی نیز تایپ کنید.

17- ابزار مسیر یا Path (با کلید میانبر A)

با این ابزار می‌توانید کل مسیر مورد نظر را انتخاب کرده و جابه‌جا کنید. ابزار path مشابه ابزار move است؛ ‌با این تفاوت که برای مسیرها استفاده می‌شود.

18- ابزار شکل یا Shape (با کلید میانبر U)

 

ابزار shape‌ به شما اجازه می‌دهد تا مستطیل‌های زاویه دار و گرد، حلقه، چند ضلعی، خطوط و شکل‌های سفارشی مختلف ایجاد کنید. این ابزار هنگام طراحی یا ایجاد ماسک‌های شکل‌دار برای عکس‌، نقش بسیار مهمی دارد.

19- ابزار دست یا Hand (با کلید میانبر H)

 

این ابزار وقتی کاربرد دارد که عکس مورد نظرتان بزرگنمایی بیشتر از 100? داشته باشد. با استفاده از ابزار hand می‌توانید عکس را جابه‌جا کرده و زاویه دیدتان را تنظیم کنید.

20- ابزار بزرگنمایی یا Zoom‌ (با کلید میانبر Z)

 

ابزار زوم به شما اجازه می‌دهد تا با کلیک روی قسمتی از تصویر، عکس را بزرگ یا کوجک کنید. این ابزار به طور پیش‌فرض تصویر شما را بزرگ می‌کند. برای کوچک کردن تصویر باید در قسمت نوار تنظیمات این ابزار، روی ذره‌بین منفی کلیک کنید.

21- ابزار انتخاب رنگ یا Color Selection‌ (با کلید میانبر D برای تنظیمات پیش‌فرض و X برای جابه‌جا کردن رنگ پیش‌زمینه و پس‌زمینه)

 

این ابزار به شما اجازه می‌دهد تا رنگ‌های مورد استفاده خود را مدیریت کنید. رنگ جلویی، برای پیش‌زمینه و رنگ عقبی برای پس‌زمینه به کار می‌رود. ابزار براش از رنگ پیش‌زمینه استفاده می‌کند. رنگ پس‌زمینه زمانی استفاده می‌شود که بخواهید چیزی را از پس‌زمینه تصویر حذف کنید. دو آیکون کوچک در بالا و پایین این ابزار وجود دارد. با فشردن آیکون بالایی، رنگ‌های پیش‌زمینه و پس‌زمینه با هم جا‌به‌جا می‌شوند (این کار را می‌توانید با کلید میانبر X نیز انجام دهید). با فشردن آیکون پایینی، رنگ‌های ابزار به حالت پیش‌فرض (سیاه و سفید) برمی‌گردد (این کار را می‌توانید با کلید میانبر D انجام دهید). برای انتخاب رنگ پیش‌زمینه یا پس‌زمینه دلخواه، روی مربع مربوطه کلیک کنید و رنگ مورد نظر خود را از لیست رنگ‎ها انتخاب کنید.

پالت‌ها (Palettes)

پالت‎ها، گزینه‌هایی هستند که در سمت راست صفحه نمایش‌تان دیده می‌شوند. این گزینه‌ها به شما کمک می‌کنند تا به سادگی اسنادتان را بازبینی کنید یا آنها اصلاح کرده و تغییر دهید.

1- لایه‎ها یا Layers

 

منبع: فرانش