15 توصیه برای شکار کردن کار پردرآمد!
کلیدواژه این روزهای ما ایرانیها شده کار و بیکاری! همه از وضعیت نابسامان اشتغال حرف میزنند. اینکه کار کم شده و روزبهروز به تعداد دانشجوهای فارغ التحصیل خانهنشین اضافه میشود.
در این مقاله ابتدا با 15 روش کاربردی برای پیدا کردن کار و موقعیت شغلی و همچنین افزایش درآمدتان
+
در ادامه برای کسانی که سابقه کاری ندارند و در حال حاضر دیپلمه / دانشجو / فارغ التحصیل بدون کار هستند، راهنمایی میکنیم.
در بین این حرف ها یک چیزی را کم میشنویم. اینکه آیا واقعا بازار کار خراب است؟ یا اینکه کارجویان ماهر، کم شدهاند؟
باید با خودمان صادق باشیم: برخلاف تصور خیلیها، بازار کار امروز تشنه کارجوست، اگر باور نمیکنید به کسانی که در کارگزینی شرکتهای مختلف فعالیت میکنند زنگ بزنید و بپرسید. آن ها خواهند گفت که ما بی صبرانه منتظر افراد توانمند هستیم.
حالا با این 15 توصیه کار رو شکار کنین و داستان موفقیتتون رو در نظرات برای ما بنویسین!
بر اساس گزارش اداره وزارت کار، یک فرد عادی در هر روز 8/8 ساعت کار میکند – که کمی بیشتر از 9000 ساعت در سال است – و این یعنی یک سوم زندگی فرد. پس منطقی بنظر میرسد شغلی را انتخاب کنید که واقعا به آن علاقهمند هستید.
متاسفانه، شرایط اقتصادی، احتیاجات و پستی و بلندیهای زندگی میتوانند شما را به سمت شغلی ببرند که آنقدرها هم علاقهای به انجامش ندارید. اینکه گرفتار شغلی بدون آینده شده باشید، درآمدی کمتر از آنچه میخواهید بدست آورید، یا از شما قدردانی نشود، همه و همه میتوانند باعث ناامیدی شما شوند.
بر اساس نظرسنجی در سال 1397 از میان کارگران ایران، تنها 30 درصد آنان خود را شاغل میدانستند، اما 70 درصد آنان خود را بیکار دانسته و باور داشتند که از تمام تواناییهای خود در کار استفاده نمیکنند.
حتی اگر درحال حاضر شغلی که آرزویش داشتید را انجام نمیدهید، امیدوار باشید. چه به دنبال ترفیع شغلی یا افزایش حقوق باشید، چه بخواهید شغلی برای خود پیدا کنید ، و چه به دنبال شروع کسبوکار خود باشید، برداشتن چند قدم ساده میتواند شما را به فردی شادتر و باارزشتر تبدیل کند و فرصتهای شغلی شما را افزایش دهد. تمام توصیههای قدیمی دربارهی رزومه و توصیه نامه را فراموش کنید –پیشرفت شغلی یعنی وارد عمل شدن.
- چگونه در کار خود پیشرفت کنیم؟
- 1.درخواست ارزشیابی کنید.
- 2.به تعویق انداختن کارها را کنار بگذارید.
- 3.یک دورهی آموزشی بگذرانید.
- 4.یک برنامهی پنج ساله داشته باشید.
- 5.خود را به چالش بکشید.
- 6.با مدیر منابع انسانی صحبت کنید.
- 7.مطالب مرتبط با حرفهی خود را دنبال کنید.
- 8.روی مهارتهای ارتباطی خود کار کنید.
- 9.در حرفهی خود شبکهی ارتباطی بسازید.
- 10.ارزش خود را بدانید.
- 11.به حرفهی خود به چشم یک تجارت نگاه کنید.
- 12.محل کار و میز خود را مرتب کنید!
- 13.کارهای روزانهی خود را ساده و موثر کنید.
- 14.شبکههای اجتماعی خود را پاکسازی کنید.
- 15.کارهای قراردادی را در نظر داشته باشید.
- آیندهات دست خودته!
- سخن پایانی
چگونه در کار خود پیشرفت کنیم؟
1.درخواست ارزشیابی کنید.
این کار حرکت جسورانهای است، اما اگر از رئیستان بخواهید شما را ارزشیابی کند، بینشی فوق العاده دربارهی چگونگی بهبود شغلتان فراهم میشود. اگرچه ممکن است برخی از انتقادات ناخوشایند باشند، اما یک ارزشیابی میتواند کمک کند تا نقطه نظر کارفرمای خود را بدانید، فرصت ارتباط با موضع کنونیتان را فراهم میکند و یک برنامهی اجرایی برای بهبود عملکردتان در آینده به وجود میآورد.
اگر درحال حاضر به کاری مشغول نیستید یا شغل آزاد دارید، به سراغ همکاران سابق خود بروید تا ایدههایی برای ارتقای مهارتهای خود بدست آورید. از آنها بخواهید انتقادات سازندهای از شما بکنند و در عوض همان کار را برای همکار خود انجام دهید.
2.به تعویق انداختن کارها را کنار بگذارید.
بعضی افراد به شوخی میگویند که به زور اسلحه کارهایشان را انجام میدهند. در واقع این حرف توجیهی برای به تعویق انداختن کارهاست که اگر مراقب نباشید، میتواند عملکرد کاری و فرصتهای شغلی شما را تحت تأثیر قرار دهد.
چه پاسخ دادن به ایمیلهای مهم را به تعویق بیاندازید و چه در انجام دادن وظایف کاری کم اهمیتتر تعلل کنید، تنها عملکرد خود را با مشکل روبهرو کردهاید.
لیستی از کارهای روزانه خود که باید انجام شوند را تهیه کنید و بر اساس درجه اهمیت شماره گذاری کنید. بدین ترتیب میدانید که چه کارهایی باید فورا انجام شوند و کدام یک را میتوانید بعدا، وقتی زمان بیشتری داشتید انجام دهید.
سپس آنها را یکی یکی و با دقت بررسی کنید. در نهایت، در بالای لیست، یک تاریخ قطعی بنویسید که در آن همهی کارها باید تمام شده باشند. بنابراین دیگر در انجام کارها تعلل نمیکنید.
3.یک دورهی آموزشی بگذرانید.
فقط به این دلیل که شغلی دارید، به این معنا نیست که باید جلوی پیشرفت خود را بگیرید یا بگذارید مهارتهایتان در همان سطح باقی بمانند. گذراندن یک دورهی آموزشی آنلاین مانند دورههای مهارتی موجود در فرانش، ثبتنام در یک آموزشگاه یا دورهی آزاد میتواند به توسعهی دانش شما کمک کند و فرصتهای شغلی شما را افزایش دهد. حتی اگر نتوانید یک مدرک کاملا جدید بگیرید، میتوانید رزومهی خود را با برخورداری از یک مهارت جدید بهتره جلوه دهید.
این کار همچنین نشان میدهد که شما از اشتیاق و پشتکار لازم برای ترفیع شغلی برخوردار هستید و مقامات بالاتر را تحت تأثیر قرار میدهد.
اگر خودتان صاحب کسب و کاری هستید، میتوانید خدمات بیشتری به مشتریان ارائه کنید و درآمد خود را از طریق گذراندن یک یا دو دوره آموزشی افزایش دهید.
آموزش کنترل یادگیری در محیط کار
4.یک برنامهی پنج ساله داشته باشید.
به وجود آوردن یک برنامهی پنج ساله میتواند کمک کند تا گامهایی که باید برای رسیدن به اهدافتان برداشته شوند را آسانتر ببینید.
برای مثال، اگر یک پست مدیریتی میخواهید، برای مسیری برنامهریزی کنید که شما را به آنجا میرساند. این مسیر ممکن است شامل صحبت با مافوق، گذراندن یک دورهی حسابداری یا بازرگانی، یا داوطلب شدن برای مسئولیتهای بیشتر باشد.
اگر بخواهید از کار خود استعفا داده و کسب و کار خود را آغاز کنید، ممکن است برنامهی 5 سالهی شما شامل پسانداز پول، یافتن سرمایهگذار یا شریک تجاری باشد. رویاهای بزرگ در سر بپروارنید، اهداف خود را نشانه بگیرید و مطمئن شوید که برای رسیدن به آنها برنامهریزی کردهاید.
4 پیشنهاد برای ایجاد یک برنامهریزی پنج ساله و ادامه دادن آن:
- تمام اهداف خود را بنویسید. آنچه که میخواهید داشته باشید، جایی که میخواهید باشید و اهدافی که میخواهید به آنها برسید را بنویسید.
- کارهایی که اکنون میتوانید انجام دهید را یادداشت کنید. اگر هدف شما، گرفتن ترفیع شغلی است، امروز چه کاری برای انجام آن از دست شما ساخته است؟ چه پیدا کردن یک مشاور باشد و چه صحبت کردن با رئیستان، باید به فکر یک اقدام فوری باشید.
- در رسیدن به اهداف کوتاه مدت، به خود پاداش دهید. یک برنامهی پنج ساله میتواند باعث شود که احساس کنید اهدافتان بسیار دور هستند. اهداف کوتاه مدتی در طول برنامه تعیین کنید و وقتی به آنها رسیدید، به خودتان پاداش دهید.
- به صورت منظم جلسات بررسی وضعیت برای خود تشکیل دهید. برنامهی پنج سالهی خود را به طور منظم ارزیابی کنید تا متوجه شوید چه کارهایی با موفقیت انجام شدهاند. ممکن است که در طول مسیر، نیاز باشد تا خود را با اتفاقات پیشبینینشدهای مانند فرصت شغلی جدید یا از دست دادن شغل کنونی انطباق دهید. اجازه ندهید یک تغییر در مسیر، شما را کاملا از مقصد منحرف کند. در عوض، مجددا برنامهریزی کرده و مسیر جدیدی برای رسیدن به اهداف خود تعیین کنید.
5.خود را به چالش بکشید.
اگر رئیستان به داوطلبی برای یک پروژه نیاز دارد که خارج از محدودهی شماست، از جلو رفتن و خود را به چالش کشیدن نهراسید. این موقعیت میتواند فرصت بزرگی باشد. انجام این کار، نه تنها مجموعه مهارتها و دانش شما را افزایش میدهد بلکه این امکان را فراهم میکند که رییستان متوجه توانمندیهای شما شود.
شما به کارمند باارزشتری تبدیل میشوید و فرصتی فراهم میشود تا در مسیر جدیدی گام بردارید و مسئولیت جدیدی را به عهده بگیرید. ممکن است این موقعیت مستقیما به ترفیع شغلی منتهی شود یا حداقل باعث میشود از طرف مافوق و همکاران تشویق شوید. حتی ممکن است خودتان هم غافلگیر شوید و کاری را بیابید که بیش از حرفهی کنونی خود به انجام آن علاقهمند هستید.
برای آموزش بیشتر میتوانید آموزش چطور خلاقتر باشم؟ را مشاهده نمایید.
6.با مدیر منابع انسانی صحبت کنید.
آخرین باری که به ادارهی منابع انسانی رفتید کی بوده است؟ دپارتمان منابع انسانی یا کارگزینی، اطلاعلات فراوانی دربارهی کارفرمایان ارائه میکند، به خصوص زمانی که پای منافع و مزایایی در میان باشد که میتواند باعث پیشرفت در حرفهی شما شود. میتوانید
اطلاعاتی دربارهی دورهها و جلسات آموزشی بدست آورید- ممکن است بتوانید برای نحوهی بازپرداخت شهریه امتیازاتی بگیرید یا برای روزهایی که بجای کار کردن آموزش میبینید حقوق دریافت کنید.
این کار، روشی هوشمندانه و مقرون به صرفه برای تحکیم پایههای رزومه است. علاوه بر این، اگر برنامهی پنج سالهی شما رها کردن شغل فعلی برای رسیدن به موقعیتی
باشد که مزایای منابع انسانی را ارائه نمیکند، استفاده کردن از این موقعیت در حال حاضر میتواند شما را برای رسیدن به اهدافتان آماده کند.
7.مطالب مرتبط با حرفهی خود را دنبال کنید.
چه کارمند باشید یا کارفرما، ارزشمند است که در حرفهی خود به روز باشید. استفاده از مقالات، مجلات، سایتهای خبری و وبلاگها میتواند شما را به فرد متخصصتری در زمینهی انتخابی تبدیل کند و باعث پیشرفت شغلی شما شود.
دوره های کسب و کار را در سایت فرانش دنبال کنید
8.روی مهارتهای ارتباطی خود کار کنید.
یک لحن بیتفاوت و بیروح- چه از طریق تلفن، چه ایمیل و چه حضوری باشد- تصویر یک تاجر با اعتماد به نفس را در ذهن تداعی نمیکند. با قدرت ارتباط برقرار کنید.
مکاتبات ایمیلی باید واضح، با اطمینان و صریح نوشته شوند. البته ممکن است در برخی مشاغل نیاز باشد تا کارمندان با صراحت کمتری ارتباط برقرار کنند- به عنوان مثال در ایمیلهای فروش، ممکن است صراحت به عنوان گستاخی یا زورگویی برداشت شود. بنابراین موقعیتها متفاوت هستند.
پوشهی sent را در ایمیل خود باز کنید و مکاتبات کاری خود را مرور کنید. آیا صریح و واضح نوشته شدهاند؟ همکارانتان به خوبی پاسخ شما را دادهاند؟ میتوانید چیزی را بهبود دهید؟ ممکن است برخی از عادات برقراری ارتباط که در طی سالها شکل گرفتهاند باعث غافلگیری شما شوند. اگر مایل هستید تعاملات گفتاری خود را نیز بهبود دهید، از همکاران خود بخواهید نقاط ضعف و قوت شما را بیان کنند- آیا گاهی اوقات کمی مبهم یا گستاخانه صحبت نمیکنید؟ – و از این بازخوردها برای بهتر شدن استفاده کنید.
9.در حرفهی خود شبکهی ارتباطی بسازید.
ممکن است مشتریان از طریق دوستان یا شبکههای اجتماعی با شما تماس برقرار کنند. کلید داشتن یک شبکهی ارتباطی و ساختن روابط شغلی در هر حرفه این است که در دسترس دیگران قرار بگیرید. با فراهم آوردن یک پروفایل حرفهای در شبکههای اجتماعی، صحبت با دیگر افراد مشغول در حرفه، مشارکت در انجمنها و فرومها و حضور در رویدادهای دوستیابی، شانس خود برای داشتن ارتباطات قوی و مستحکم را افزایش میدهید. نام خود را به افراد مشغول در حرفهی خود بگویید و مطمئن شوید که میدانند شما چه کسی هستید.
10.ارزش خود را بدانید.
حتی اگر عاشق شغل خود و شرکتی که برای آن کار میکنید هستید، بستن چشمان خود بر روی دیگر فرصتها درحالی که از نردبان پیشرفت بالا میروید، میتواند به معنای از دست دادن یک جای پای ثابت و مستحکم باشد.
ارزش خود را بدانید. اگر شرکت دیگری به دنبال استخدام شماست یا فکر میکنید شایستگیهای شما بیشتر از یک کارمند عادی است، بررسی موقعیتهای شغلی و جستجوی استانداردهای حرفهای میتواند تصویر بهتری از آنچه در دنیای بیرون میگذرد و مقدار حقوقی که باید دریافت کنید را در اختیار شما قرار دهد.
وبسایتهایی مانند Salary.com نیز بسیار مفید هستند. تنها کافی است مکان جغرافیایی و موقعیت شغلی خود را وارد کنید. سپس سایت نموداری فراهم میکند که درآمد افراد شاغل در حرفه و مکان جغرافیایی شما را نشان میدهد. تنها به این دلیل که از جایگاه خود راضی هستید، موقعیتهای دیگر را نادیده نگیرید.
11.به حرفهی خود به چشم یک تجارت نگاه کنید.
اگر صاحب کسب و کار خود بودید، هر کاری انجام میدادید تا مطمئن شوید موفق خواهید شد، اینطور نیست؟ احتمالا زمانی را به بازاریابی و یادگیری روشهای افزایش بهرهوری اختصاص میدادید.
اکنون، همین ایده را در نظر گرفته و بر روی حرفهی کنونی خود اعمال کنید. مطمئن شوید که بهترین و کارآمدترین کارمندی هستید که میتوانستید باشید و تا زمانی که شغل رویایی خود را بدست آورید برای بهبود مهارتهای خود تلاش کنید. در حالی که در شبکههای اجتماعی و وبلاگها معروف و خوشنام میشوید، با سرمایهگذاری بر روی مهارتها میتوانید تصویر بهتری از خود به عنوان یک انسان و یک کارمند ارائه دهید.
12.محل کار و میز خود را مرتب کنید!
چه در یک کابین کار کنید و چه دفتری در محل زندگی خود داشته باشید، داشتن یک محل کار مرتب میتواند باعث شود کار خود را بهتر انجام دهید. زمانی که به دنبال ترفیع شغلی یا در جستجوی کار هستید، یک میز کار شلوغ و آشفته میتواند در شما نیز احساس بینظمی و آشفتگی ایجاد کند.
5 روش برای مرتب نگهداشتن محیط کارتان
- یک بعدازظهر وقت گذاشته و وسایل را مرتب کنید.
- اسناد را اسکن کرده و آنها را در کامپیوتر خود سازماندهی کنید، سپس نسخههای کتبی را دور بریزید تا از حجم آشفتگیها کم شود.
- مطمئن شوید جای کافی برای یک سیستم بایگانی دارید تا بتوانید نسخههای کتبی باقیمانده را در آنجا بگذارید.
- برنامهی کاری خود را بر اساس پروژههای دریافتی، در حال انجام و تمام شده تنظیم کنید.
- پوشهی ایمیلهای ورودی خود را پاکسازی کنید.
صرف چندین ساعت زمان میتواند برای بهرهوری شما مانند یک معجزه باشد، به خصوص اگر باعث شود ذهنتان کمتر منحرف شده و بتوانید وسایل موردنیاز را آسانتر پیدا کرده و استفاده کنید.
13.کارهای روزانهی خود را ساده و موثر کنید.
اگر بخواهید تخمین بزنید، چند ساعت در روز واقعا سخت کار کرده و کاملا بر روی مسائل کاری خود تمرکز دارید؟
گشت و گذار در اینترنت، استراحت، چک کردن فیسبوک و حتی صحبت کردن با همکاران میتواند شما را به شخصی با بازدهی کمتر تبدیل کند. اگر واقعا میخواهید سرعت حرکت پیشرفت شغلی خود را افزایش دهید، وقت آن رسیده که جدول زمانبندی خود را بهبود دهید.
کارهایی که در طول یک روز کاری عادی انجام میدهید را یادداشت کنید. فعالیتهایی هستند که باعث حواسپرتی شما میشوند و شما را از مسیر اصلی منحرف میکنند.
با چک کردن ایمیلها فق
منبع: فرانش