چطور رنگ مناسبی برای وب سایتمان انتخاب کنیم ؟
انتخاب رنگ مناسب برای وب سایت می تواند کار بسیار ترسناکی باشد، مخصوصا اگر شما یک طراح حرفه ای نباشید و همخوانی رنگ ها را بخوبی ندانید. در این مقاله به بررسی کامل انتخاب یک طرح رنگ مناسب برای سایت های مختلف می پردازیم.
- برای لوگو و عنوان باید چه رنگی انتخاب کنیم؟
- آیا می دانید چه رنگ هایی مکمل یکدیگر اند؟
- در چه بخشی از وب سایت باید رنگ استفاده شود؟

انتخاب و ترکیب رنگ ها یک بازی بسیار مشکل است. نتیجه ی این بازی ممکن است طرحی زیبا و هماهنگ باشد و یا شبیه صحنه ای از یک فیلم وحشتناک.
اگر از یک سری رنگ ها استفاده نشود، ممکن است سایت فراموش شدنی و بی روح باشد. اگر بیش از اندازه از رنگ یا رنگ ها استفاده کنید، ممکن است عجیب و غریب به نظر برسد.
انتخاب رنگ درست مثل انتخاب تمپلیت برای طراحی سایت، از چالش برانگیزترین کار ها در زمینه سایت سازی است. اگر شما استعداد رنگی خوبی نداشته باشید، مشکل شما دو برابر خواهد شد.
این پست به شما کمک می کند تا رنگ و ترکیب رنگ مناسب برای وب سایتتان را پیدا کنید. اگر مراحل انجام این کار را بخوبی بلد باشید، انتخاب رنگ فرانیدی ساده خواهد بود. در ادامه، راهنمایی به شکل قدم به قدم برای شما فراهم کرده ایم تا بتوانید با آن ها کار های زیر را انجام دهید:
-
انتخاب رنگ غالب برای سایت و برند
-
ترکیب رنگ های مکمل برای ایجاد طرح رنگی عالی
-
انتخاب رنگ پس زمینه ای که با آن کار می کنید
-
استفاده از رنگ های در محل های لازم در سایت
بیاید شروع کنیم:
چطور رنگ ها می توانند سایت و برند شما را ارتقا دهند؟
وقتی از شما میخواهند به کوکا کولا فکر کنید، چه چیزی به نظرتان می رسد؟ خوب، شاید یک شیشه نوشابه ی سرد. ولی مهم تر از آن، لوگوی قرمز رنگ و آرم مشخص کوکاکولا است که در ذهن همه پدیدار می شود.

تصور کوکاکولا بدون رنگ قرمز غیر ممکن است و رنگ قرمز به اندازه ی خود نوشابه، هویت کوکاکولا را شکل می دهد.
آیا می دانستید که انتخاب رنگ قرمز کوکاکولا تصادفی نبوده است؟
رنگ قرمز برای این برند دو نقش مهم را ایفا می کند؟
- رنگ قرمز براق باعث می شود تا کالا در قفسه ی مغازه دید توجه بیشتری جذب کند؟
- هر رنگ باعث تحریک احساس خاصی می شود. وقتی افراد رنگ قرمز را می بینند، در معرض حس های قوی مثل عشق، هیجان و اشتیاق قرار می گیرند. این دقیقا همان حسی است که کوکاکولا برای نوشابه هایش در نظر دارد.
وقتی شما رنگ مناسب را برای وب سایت خود انتخاب می کنید، باید سعی کنید جذابیت سایتتان بالا برود.
یک سری آمار جالب:
-
85% از خریداران رنگ را دلیل اصلی انتخاب یک کالا معرفی می کنند
-
80% رشد شناخت نسبت به برند از طریق رنگ بدست می آید. شناخت برند رابطه ی مستقیم با اعتماد مشتری به کالا دارد.
پس تا این جای کار اهمیت رنگ به عنوان یک مزیت برای وب سایت برای شما کاملا آشکار شده است. سوال این جاست که چرا خیلی ها از رنگ استفاده نمی کنند؟! خوب، جواب این سوال مشخص است؛ آنها آگاهی کامل در زمینه تاثیر رنگ ندارند.
بنابراین، در قسمت بعدی سه روش ساده برای استفاده از رنگ ها در جهت بهبود سایتتان به شما ارائه خواهیم کرد.
3 مرحله برای انتخاب رنگ مناسب برای سایت
سه نوع رنگ وجود دارند که باید شما برای طراحی سایت به آن ها توجه خاصی بکنید.
-
انتخاب رنگ غالب به عنوان رنگ برندتان
-
انتخاب یک یا دو رنگ مجزا برای طرح کلی وب سایت
-
انتخاب رنگ پس زمینه برای کامل کردن طراحی
به همین سادگی! نگران نباشید؛ ما با کمک چند مثال، انتخاب صحیح این رنگ ها را به شما آموزش خواهیم داد.
انتخاب رنگ غالب
- 1- رنگ غالب، همان رنگ برند شماست.
- 2- این رنگ یک حس خاص به افرادی که از سایت شما بازدید می کنند خواهد داد. مثل حس عشق و هیجان برای برند کوکاکولا.
- 3- این همان رنگی است که مخاطب شما با دیدن آن به یاد شما خواهد افتاد.
- 4- اگر لوگو دارید، حتما یکی از رنگ های اصلی لوگو را در رنگ غالب استفاده کنید.
- 5- اگر در لوگوی خود رنگ مشخصی ندارید، به شکل زیر یک رنگ خوب انتخاب کنید.
معنی رنگ ها: چه رنگی را انتخاب کنیم؟

شرکت های بزرگ، رنگ های برند خود را به شکل تصادفی انتخاب نمی کنند. آنها این کار را با در نظر گرفتن نیاز های بازار و مخاطبان و با کمک استراتژی های خاص انتخاب می کنند. رنگ های مختلف این توانایی را دارند تا خریداران مختلفی را جذب کرده و حتی در رفتار های مصرفی آنها تغییراتی ایجاد کنند.
هم چنین می توانید از رنگ های مختلف برای جذب مشتریان بیشتر استفاده کنید. در ادامه توضیحاتی در مورد رنگ ها ارائه خواهیم کرد که به شما در انتخاب رنگ غالب کمک خواهد کرد.
شخصیت در رنگ ها :
سبز: نشان دهنده ی سلامتی، آرامش و طبیعت
- پردازش این رنگ برای چشم ها بسیار راحت است و تاثیر آرامش بخشی بر مشتری دارد. رنگ سبز دومین رنگ مورد علاقه ی مردها و زن هاست.
زرد: نشان دهنده ی حس جوانی، خوش بینی و حال خوش!
- این رنگ اغلب برای جلب توجه مشتری استفاده می شود. رنگ زرد چشم را میزند پس باید به شکل پراکنده استفاده شود.
نارنجی: نشان دهنده ی دوستی، علاقه و خلاقیت!
- افراد را تشویق به عمل می کند: خرید و یا ثبت نام. این رنگ خریدارانی که معمولا می محابا خرید می کنند را جذب می کند.
قرمز: نشان دهنده ی انرژی، عشق، اشتیاق و فوریت و خطر است!
- اغلب این رنگ برای ایجاد حس هیجان در خریدار استفاده می شود. این رنگ احساسات مشتریان را چند برابر می کند. رستوران ها از این رنگ برای افزایش اشتهای مشتریان استفاده می کنند.
صورتی: رنگ مونث، بی گناهی، باروری و عشق است!
- اغلب برای هدف گذاری بر روی خریداران خانم مورد استفاده قرار می گیرد.
بنفش: رنگ وفاداری، ثروت، موفقیت و خرد!
- اغلب در کالاهای پوستی و ضد پیری مورد استفاده قرار می گیرد. این رنگ تاثیر آرامش بخشی بر روی افراد دارد.
آبی: رنگ اعتماد، امنیت، استحکام، صلح و سکوت!
- اغلب در تجارت هایی استفاده می شود که امنیت و اعتماد نقش زیادی دارند. بانک ها و موسسات مالی اغلب از این رنگ استفاده می کنند. آبی رنگ شماره ی یک مردان و زنان است.
خاکستری: خنثی بودن، سادگی، منطق و آینده نگری!
- این رنگ احساس خاصی را تداعی نمی کندو اغلب در بخش صنعت وفن آوری دیده می شود. این رنگ نشان دهنده ی رقابت بالا و دانش فنی بالا است.
مشکی: نشان دهنده ی قدرت، لاکچری و پرستیژ است.
- این رنگ اغلب در برند هایی استفاده می شود که به دنبال قدرت، حرفه ای گری و دقت هستند.
حالا، آگاهی خوبی نسبت به رنگ ها و معنی آن ها پیدا کرده اید و تا حدی متوجه شده اید که چه رنگی برای کسب و کار شما مناسب است. اگر هنور به این جمع بندی نرسیده اید، باید زمان بیشتری برای تفکر بر روی برند و مشتریان خود گذاشته و تصمیم گیری کنید.
آیا شما به دنبال مشتریان جوان تر و پرانرژی تر هستید؟ آیا افرادی را مد نظر دارید که درآمد بیشتری دارند؟ آیا کالاهای شما برای مردان مناسب است یا زنان؟ آیا کالای شما برای رده ی سنی خاصی مناسب است؟
همه ی رنگ ها نمی توانند برای کسب و کار شما مفید باشند. برای مثال، اگر تشک های یوگا می فروشید، استفاده از رنگ مشکلی و بنفش گزینه های خوبی نیستند. بهتر است از زنگ های سبز، خاکستری، آبی و حتی قرمز به دلایلی که در بالا به آن اشاره کردیم، استفاده کنیم.
چطور از رنگ غالب در سایتمان استفاده کنیم؟

بعد از انتخاب رنگ غالب، باید از آن در محل های مناسب در سایت استفاده کنید. رنگ ها توجه زیادی جلب می کنند و برای همه جا مناسب نیستند. یک قانون کلی وجود دارد:
فقط از رنگ غالب در جاهایی استفاده کنید که بازدید کننده باید به آن توجه بیشتری کند و یا بازدید کننده باید تشویق به انجام کاری شود( مثل پرکردن فرم، ثبت نام و یا خرید). رنگ غالب باید دقیقا جایی که توجه بازدید کننده لازم است به خوبی مشاهده شود.
-
2 انتخاب رنگ های جانبی
داشتن یک رنگ غالب در تمامی سایت کمی کسل کننده خواهد بود. برای طراحی بهتر و حرفه ای تر، باید قسمت های مهم سایت را با نقل و قول، دکمه ها و زیر نویس ها پر کنیم. ترکیب رنگی و هم خوانی رنگ ها برای خیلی از افراد کار مشکلی است و بدون دانش کافی از رنگ ها و آزمون و خطا، نمیتوانید به این هنر دست پیدا کنید. خیلی از ما وقت این همه کار را نداریم ولی خوشبختانه ابزاری به شما ارائه میشود که هم خوانی رنگ ها را برای شما بررسی میکند. Adobe Color CC به نظر برنامهی پیچیده ای است ولی ابزار های بسیار ساده و راحت برای ترکیب رنگ به شما ارائه میکند.
چگونه از رنگ های جانبی در سایت استفاده کنیم؟
این رنگ ها نقش مکمل را دارند و شما می توانید از آن ها برای هایلایت کردن اطلاعات جانبی بر روی صفحات سایت خود استفاده کنید. این آیتم ها و اطلاعات هایلایت شده نباید محتوای اصلی سایت شما باشند.برای مثال، زیرنویس ها، نقل وقول ها، باکس های تبلیغاتی و غیره، می توانند از رنگ های جانبی استفاده کنند. برای این منظور از یک یا دو رنگ استفاده کنید. استفاده از رنگ های جانبی زیاد بازدید کننده را گیج می کند.
-
3 انتخاب رنگ پس زمینه وب سایت
آیا تا بحال اتاقتان را رنگ کرده اید؟ اگر این کار کار انجام داده اید، میدانید که انتخاب رنگ مناسب چالش بسیار بزرگی است. رنگی را باید انتخاب کنید که حس آرامش را تلقی کند؛ نه رنگی که شما را خسته و یا مشوش کند. انتخاب رنگ پس زمینه درست مثل انتخاب رنگ دیوار هاست. وب سایت شما باید حس آرامش را برای بازدید کننده القا کند تا او زمان بیشتری در سایت شما بماند. نباید از نگ های خیلی قوی برای جذب سریع بازدید کننده استفاده شود، چون ممکن است به همان سرعت از سایت شما برود. رنگ پس زمینه نباید طوری باشد که حواس بازدید کننده را پرت کند و اطلاعات مفید را بر روی سایت پنهان کند.
چگونه رنگ مناسب را برای پس زمینه انتخاب کنیم؟

اگر کسب و کار شما در زمینه تعطیلات تابستانی و یا یک فروشگاه کالای لوکس باشد، آیا رنگ پس زمینه یکی است؟
جواب منفی است. رنگ های برای کاربرد های مختلفی انتخاب می شوند. برای مثال در یک فروشگاه لباس، از رنگ های جذاب برای قفسه ها استفاده می شود تا مشتری به سمت آن ها کشیده شود. در عوض، در یک فروشگاه لوازم کوهستان از رنگ های تیره و متمایل به قهوه ای و خاکستری استفاده می شود تا حس حضور در محل را برای مشتریان ابقا کند.
به همین شکل، پس زمینه ی سایت شما باید همانی باشد که بازدید کننده بر روی آن متمرکز است. پس هدف اصلی سایت شما تعیین کننده ی رنگ پس زمینه خواهد بود.
در این زمینه سه نوع طرح رنگ پیشنهاد می شود:
-
نوع اول : وب سایت هایی که محتوی دانش محور و تجاری دارند
تمرکز بر روی محصول و محتوا است تا طراحی سایت. رنگ پس زمینه باید برای بهتر نشان دادن محتوا و کالا مورد استفاده قرار بگیرد.
-
نوع دوم : وب سایت های شرکتی – کسب و کار
این سایت ها معمولا دارای یک نام تجاری و لوگو هستند. پس باید از رنگ های اصلی لوگو و برند تجاری در این وب سایت ها بخوبی استفاده شود.
-
نوع سوم : وب سایت های مرتبط به خلاقیت و مد و طراحی
برای این دسته از سایت ها محدودیت خاصی وجود ندارد و شما می توانید با خلاقیت خاص خود، یک ترکیب رنگی مناسب را ایجاد کنید. همیشه قانون اول یادتان باشد: “رنگ پس زمینه نباید متن و محتوای سایت را از دید بازدیدکننده پنهان کند”
منبع: لرن فایلز